Ushqimet që nuk skadojnë kurrë Foto: Ilustrim

Ushqimet që nuk skadojnë kurrë

05 March 2019 16:31

Ndodh që gjithmonë para se të blejmë një produkt në market, ne shohim datën e skadencës. Produktet e listuara më poshtë janë produkte që nuk kanë një datë skadence.

Mjalti

Mjalti shpesh quhet “ilaçi i Zotit” dhe ka shumë përfitime. “Mjalti në të vërtetë është përdorur për kujdesin e plagëve në disa kultura për aftësinë e tij për t’i rezistuar natyrshëm baktereve”, thotë Dr. Elizabeth Trattner nga mjekësia kineze. Ai gjithashtu nuk skadon asnjëherë: Disa arkeologë gjetën mjaltë 3,000-vjeçare dhe ishte krejtësisht i ngrënshëm.

Uthulla

Përveç se ka një sasi të pabesueshme të përfitimeve shëndetësore, si ndihma për humbjen e peshës dhe si një ilaç natyral i stomakut, i cili mund të qëndrojë gjithmonë në dhomën tuaj. Sipas “Eat by date” uthulla e bardhë, açeto, gjithashtu nuk kanë datë skadimi. “Për shkak të natyrës dhe acidit që përmban, uthulla është vetë-ruajtës dhe nuk ka nevojë për ftohje”, sipas Institutit “The Vinegar”.

Misri

Pavarësisht se si ruhet misri, ai sigurisht që meriton një vend në listën e ushqimeve të “pavdekshme.” Për sa kohë që nuk laget – gjë që shkakton lidhjen e molekulave të niseshtesë me molekulat e hidrogjenit – dhe mbahen në një vend të thatë dhe të ftohtë, ai nuk prishet dhe mund të përdoret.

Kripa

Kripa ka ekzistuar prej miliarda vjetësh, prandaj nuk është çudi që ajo zgjat përgjithmonë. Ajo është përdorur shpesh për të mbrojtur ushqimet nga myku dhe bakteret./shekulli

Komentet

Shto koment

Të ngjashme