Sheqeri shumë i dëmshëm për shëndetin tuaj

Sheqeri shumë i dëmshëm për shëndetin tuaj

09 February 2019 15:50

Konsumimi i sheqerit po jep përmasa alarmante për shëndetin tonë.

Nga një sërë hulumtimesh të bëra, shumë studiues dhe profesionist mjekësor kanë ardhur në përfundim se sheqeri është fajtori i vërtetë i shëndetit në rënie të njerëzimit.

Ai po llogaritet si njëri nga faktorët i cili shkakton probleme të shumta shëndetësore siç janë: inflamacioni kronik, zvogëlimi i mukozës së gjakut në nivele të rrezikshme, ndikon në shfaqjen e sëmundjeve të zemrës si dhe është mjaft i dëmshëm edhe për mëlçinë, transmeton kosovapress.

Sheqernat po ashtu çojnë në rezistencë të insulinës, e cila më pastaj çon deri tek shfaqja e diabetit të tipit 2. Kur konsumohet sheqeri, rritet niveli i glukozës në gjak dhe trupat tanë prodhojnë insulinë për të lëvizur glukozën e disponueshme nga gjaku, në qelizat të cilat e përdorin atë për energji.

Pijet të cilat përmbajnë sheqer janë më të dëmshme se sa ushqimet e ëmbla të paketuara, sepse trupi nuk regjistron kaloritë që merren përmes pijes njëjtë si ato që merren pemës ushqimit, prandaj filloni të reduktoni përdorimin e tij, është veprimi më i mirë që mund të bëni.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme