Lifestyle

Dashuria ju bën të sëmurë sikur keni grip

Foto: iStock
 

As nuk mund të hash, as të flesh dhe as të fokusohesh në diçka. Të biesh në dashuri është njësoj si të sëmuresh me grip, por trupi arrin ta luftojë. Një studim i ri tregon se trupat tanë e përjetojnë dashurinë njësoj si virusin e gripit.

Romancat e reja mund të shkaktojnë që gratë të prodhojnë një lloj proteine që zakonisht përdoret për të luftuar infeksionin. Shkencëtarët nga Universiteti i Kalifornisë sugjerojnë se të qenit “i sëmurë nga dashuria” është diçka normale.