Lëmsh

Një kryeqytet fotogjenik evropian që turistët e adhurojnë

 

Qyteti i vjetër i Tallinnit është një nga qytetet mesjetare më të ruajtura në Evropë, me shumë ndërtesa dhe fortifikime të vjetra. Veçanërisht mbresëlënëse janë muret e kryeqytetit estonez me 26 kulla vrojtimi. Duke ecur nëpër rrugët e ngushta prej guri mund të ndiheni sikur jeni në ndonjë vend përrallor.

Aty është monumenti më i madh historik në Estoni, i cili tërheq miliona turistë në këtë vend të vogël të Evropës Veriore çdo vit. Ajo u përfshi në Listën e Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s në vitin 1997, e cila natyrisht solli popullaritet shtesë.