Lëmsh

Pantallonat më të vjetra në botë shiten për 114,000 dollarë

Foto: AP
 

Të nxjerra nga një bagazh të një anije të fundosur më 1857 në brigjet e Karolinës së Veriut, pantallonat e punës që zyrtarët e ankandit i përshkruajnë si xhinset më të vjetra të njohura në botë janë shitur për 114,000 dollarë.

Ka mosmarrëveshje rreth asaj nëse pantallonat e shtrenjta kanë ndonjë lidhje me xhinset blu moderne, Levi Strauss. Disa thonë se provat sugjerojnë se ka lidhje me Straussin, i cili ishte një shitës i pasur me shumicë i mallrave dhe pantallonat mund të ishin një version shumë i hershëm i asaj që do të bëheshin xhinse ikonë.