Lëmsh

Një fermë italiane po prodhon energji e gaz nga mbetjet e bagëtive

Foto: Euronews
 

Prodhimi i energjisë dhe gazit të veturave nga mbetjet e bagëtive mund të mos duket i vërtetë, por po ngjan në një fermë pranë Piacenzas, në rajonin Emilia Romagna të Italisë.

Ferma ka 600 lopë nga ku nxjerrët sasi e madhe qumështi, por përveç kësaj, biznesi i drejtuar nga një familje është diversifikuar në fusha të reja, shkruan të mërkurën “Euronews”.