Lëmsh

Prezantohen monedhat me portretin e Charles III

 

Janë prezantuar monedhat e para me portretin e mbretit Charles III. Monarku i ri do të zëvendësojë nënën e tij dhe do të bëhet mbreti i parë në monedhat britanike që nga viti 1952, shkruan BBC.

Britanikët do të mund të vënë re pamjen e re të monedhave nga dhjetori, kur këmbimi prej 50 funte do të hyjë gradualisht në qarkullim.