Lëmsh

Një monedhë e vjedhur me vlerë një milion dollarë i kthehet Izraelit

 

Pas gati 20 vitesh punë detektive dhe kërkimesh në kontinente të ndryshme, u gjet një monedhë me vlerë një milion dollarë, e cila u kthye në Izrael, shkruan BBC.

Është një monedhë argjendi e pasur me simbolikë, e cila është pjesë e historisë sepse është prerë gjatë kryengritjes hebreje gati 2000 vjet më parë. Monedha u vodh në Izrael në vitin 2002, por megjithatë u gjet dhe u kthye në këtë vend.