Lëmsh

Llojet pushtuese të disa kafshëve i kushtuan botës 16 miliardë dollarë

 

Shkencëtarët që llogaritin dëmin ekonomik të shkaktuar nga kafshët dëmtuese në të gjithë botën zbuluan se dy specie janë përgjegjëse për më shumë dëme se çdo tjetër.

Bretkosa amerikane dhe gjarpri kafe i pemës kanë shkaktuar kolektivisht 16.3 miliardë dollarë dëm global që nga viti 1986, raportoi BBC të premten.