Lëmsh

Në Brazil zbulohet pema papaja më e gjatë në botë

 

Dy brazilianët Tarcisio Foltz dhe Gilberto Franz zbuluan pemën e papajas më të lartë në botë, me lartësi 14.55 m. Pema u verifikua në Nova Aurora, Parana, Brazil, më 2 shtator 2021, shkruan “Guinness World Record”.

Në fillim të vitit të kaluar, Tarcisio kuptoi se pema e papajas e vendosur në fermën e tij ishte shumë më e gjatë se çdo tjetër që kishte parë ndonjëherë. Më pas Tarcisio ftoi mikun e tij Gilberto Franz për të matur pemën mbresëlënëse duke përdorur një dron.