Lëmsh

Zbërthehet një tekst i mbinatyrshëm dhe jashtëzakonisht i rrallë

Foto: BBC
 

Kur magjia u shpall si e jashtëligjshme nga një mbret i krishterë etiopian në shekullin e 15-të, një dorëshkrim me lutje për transformim magjik u mbajt i fshehtë për vite me radhë. Tani i ruajtur në Bibliotekën Britanike, dorëshkrimi i lejon historianët të kuptojnë historinë e magjisë nga një perspektivë afrikane.

Kuratori Eyob Derillo përkthen tekstin e mbinatyrshëm dhe zbulon elemente jashtëzakonisht të ngjashme me magjinë e mësuar në Hogwarts, të filmit “Harry Poter: A History of Magic”, shkruan BBC.