Lëmsh

Asteroidi që zhduku dinozaurët, përcaktues i zhvillimit të gjarpërinjve

 

Gjarpërinjtë ia kanë borxh zhvillimin e tyre pjesërisht goditjes së asteroidit që zhduku dinozaurët, sipas një studimi të ri.

Goditja shkaktoi shkatërrim, me shumicën e kafshëve dhe bimëve që vdiqën.