Lëmsh

U ka mbijetuar dy luftërave botërore, hekurudha e trenave me avull është ende funksionale

 

Në pyjet e dendura të maleve qendrore të Gjermanisë, Mittelgebirge, shtrihet një hekurudhë e jashtëzakonshme që u ka mbijetuar luftërave botërore, përmbysjeve politike, tensionit, shtypjes së Luftës së Ftohtë, si dhe kërcënimeve të përsëritura për ta mbyllur atë.

Pak e njohur jashtë Gjermanisë, hekurudha Harz Narrow Gauge (HSB), është një nga vendet e pakta në botë, në të cilën ende operojnë trenat me avull, gjatë gjithë vitit, jo vetëm për turistët, por si një pjesë e integruar e rrjetit të transportit të rajonit.