Lëmsh

Vdiq amerikania më e vjetër në botë

Vdiq amerikania më e vjetër në botë
 

Amerikania më e vjetër, Hester Ford, ka vdekur në moshën 116-vjeçare, duke lënë pas rreth 125 stërnipër dhe mbesa. Nuk është krejtësisht e sigurt nëse ajo ka lindur në vitin 1905 apo 1904, Hester Ford u njoh nga “Gerontology Research Group” si amerikania më e moshuar.

Ford, e cila thuhet se ishte afrikano-amerikane, ka lindur në Karolinën e Jugut dhe është rritur në një fermë ku ka punuar në fushë pambuku dhe me pas punoi si dado.