Lëmsh

Uganda nis prodhimin e tepihëve dhe shtesave të flokëve nga mbetjet e bananeve

Uganda nis prodhimin e tepihëve dhe shtesave të flokëve nga mbetjet e bananeve
 

Banorët e Ugandës gjithmonë kanë konsumuar shumë banane dhe tani një kompani e re po dëshmon se mund t’u shihet dobia edhe mbetjeve të tyre dhe jo vetëm frutit.

“TexFad” po përdor fibrat natyrale të bananes për të prodhuar produkte të përshtatshme për mjedisin, siç janë tepihët dhe zgjatjet lehtë të biodegradueshme të flokëve.