Lëmsh

Pllaka e Epokës së Bronzit e gjetur në Francë është harta më e vjetër 3D në Evropë

Pllaka e Epokës së Bronzit e gjetur në Francë është harta më e vjetër 3D në Evropë
 

Një gur i sapozbuluar i Epokës së Bronzit mund të jetë harta më e vjetër tre-dimensionale në Evropë, thonë studiuesit.

Pllaka 2 metra me 1.5 metër e zbulua për herë të parë në vitin 1900, por u zhduk ndërkohë dhe u gjet përsëri në bodrumin e një kështjelle në Brittany, Francë, më 2014.