Lëmsh

Heroina kundër skllavërisë amerikane, Harriet Tubman, në kartmonedhë 20 dollarëshe

Heroina kundër skllavërisë amerikane, Harriet Tubman, në kartmonedhë 20 dollarëshe
 

Amerikanët dhe të tjerët së shpejti do të kenë një kartëmonedhë në portofolin e tyre me imazhin e një heroine kundër skllavërisë dhe jo të një presidenti amerikan të stampuar në të.

Bëhet fjalë për Araminta Ross, e lindur në 1822 në Maryland dhe qw vdiq më 1913. Ajo është e njohur më shumë si Harriet Tubman, një aktiviste në luftën kundër skllavërisë.