Lëmsh

Zbulime të rralla, rusët gjejnë fosile dinozaurësh në lumin e ngrirë

Zbulime të rralla, rusët gjejnë fosile dinozaurësh në lumin e ngrirë
 

Dhëmbë të lashtë të peshkaqenit, eshtra të rinoqerontëve, mamutëve dhe kafshëve të tjera të zhdukura –janë zbulimet të rralla që i kanë tërhequr paleontologët rusë në lumin Tobol krejtësisht të akullt, rreth 2,000 kilometra në lindje të Moskës.

Për gati dy dekada shkencëtarët i kanë bashkuar forcat me zhytësit për një gjueti eshtrash në qytetin e Kurganit. Kërkimi bëhet tri metra nën ujë, gjersa temperatura bie në -20 deri -25 gradë celcius.