Lëmsh

Në Angli zbulohet një monedhë kineze 1.000-vjeçare

Në Angli zbulohet një monedhë kineze 1.000-vjeçare
 

Një monedhë kineze e para 1.000 vjetëve u gjet në Angli dhe ky zbulim unik ka ngritur dyshime për mënyrën sesi ka përfunduar në këtë vend.

Tregtia midis Kinës dhe Evropës ishte konsoliduar mijëra vjet më parë. Rruga e famshme e Mëndafshit ishte një rrjet rrugësh tregtare që favorizonin shkëmbimin e mallrave, ideve, por edhe patogjenëve, midis Evropës Jugore dhe Azisë Lindore, përmes Azisë Jugore, Persisë, Gadishullit Arabik dhe Afrikës Lindore. Dihet gjithashtu se Romakët e lashtë, ose të paktën më të pasurit, përdorën mëndafshin nga Perandoria Kineze Han.