Lëmsh

Japonezët në ritualin e larjes në ujë të akullt luten për fundin e pandemisë

Japonezët në ritualin e larjes në ujë të akullt luten për fundin e pandemisë
Foto: Reuters
 

Tokio, 10 janar (Reuters) – Burra të veshur me rroba tradicionale dhe gratë të veshura me rroba të bardha duartrokitën dhe brohoritën para se të futeshin në një banjë me ujë të akullt gjatë një rituali në Shinto, në një faltore në Tokio sot për të pastruar shpirtin dhe për t’u lutur për fundin e pandemisë COVID-19.

Vetëm disa dhjetëra morën pjesë në ritualin vjetor në Teppou-zu Inari Shrine, ritual dukshëm më i zvogëluar për nga numri këtë vit për shkak të pandemisë. Krahasuar në fillim të vititit 2020 kishinm marrë pjesë me qindra. Spektatorët nuk u lejuan në këtë ngjarje.