Lëmsh

NASA do i paguajë me një dollar kompanitë që do mbledhin gurë në Hënë

Foto: Reuters
 

NASA është duke paguar kompani me 1 dollar për të mbledhur gurë nga Hëna. Lunar Outpost u pranua të enjten si kompani ofertuese, duke qenë kështu një nga katër kontratat e nënshkruara nga NASA, nën programin e saj për të mbledhur burime hënore më kosto të ulët.

Fituesit e tjerë ishin Masten Space Systems me bazë në Kaliforni dhe iSpace me bazë në Tokio, së bashku me filialin e saj evropian.