Lëmsh

Sqepori në rrezik për zhdukje, shkaktar është degradimi i habitateve

Sqepori në rrezik për zhdukje, shkaktar është degradimi i habitateve
Foto: Reuters
 

Shkencëtarët australianë kanë hasur në sqeporin apo shtazën e quajtur “platypus”, pas disa kërkimesh të thella në habitatet gjysmë-ujore.

Sqepori ishte zhdukur tash e disa kohë ndërsa këtë e ka shkaktuar thatësira e rëndë, ndryshimet klimatike dhe ndërtimi i digave ujore.