Lëmsh

India fut robotët në ‘lojë’ për të luftuar COVID-19

India fut robotët në ‘lojë’ për të luftuar COVID-19
 

India, vendi i dytë me më shumë raste nga COVID-19 në gjithë po bën pjesë të luftës ndaj COVID-19 edhe robotët, transmeton KJ. Invento Robotics janë lloji i robotëve që po futin autoritetet indiane brenda spitaleve.

Lloji më i famshëm është roboti ‘Mitra’ që ndihmon pacientët, mjekët dhe familjarët të lidhen me njëri-tjetrin. Ata kanë një ekran në gjoks dhe arrijnë të bëjnë të mundur një lidhje me audio dhe video.