Lëmsh

Drejtori i Muzeut të Aushvicit vetëofrohet të vuajë dënimin e një 13-vjeçari nigerian

Drejtori i Muzeut të Aushvicit vetëofrohet të vuajë dënimin e një 13-vjeçari nigerian

Piotr Cywinski, drejtori i muzeut shtetëror polak ”Auschwitz-Birkenau”, i shkroi presidentit të Nigerisë përmes Twitter-it duke i kërkuar faljen e një djaloshi 13-vjeçar, i dënuar me 10 vjet burg për blasfemi.

“Si drejtor i Memorialit të Aushvicit, i cili përkujton viktimat dhe ruan eshtrat e Kampit të Përqendrimit dhe shfarosjes naziste gjermane, ku fëmijët u burgosën dhe u vranë, unë nuk mund të qëndroj indiferent ndaj këtij vendimi të turpshëm për njerëzimin,” shkroi Cywinski.