Lëmsh

Zbulohet një kantinë fenikase 2 600-vjeçare në Libanin Jugor

Zbulohet një kantinë fenikase 2 600-vjeçare në Libanin Jugor

Bejrut, 21 shtator– Një ekip i përbashkët arkeologësh libanezë dhe gjermanë zbuluan një kantinë vere fenikase 2 600-vjeçare në Libanin Jugor, sipas një profesori në Universitetin Amerikan të Bejrutit (AUB).

“Është një zbulim shumë i rëndësishëm pasi është prova e parë arkeologjike e një industrie vere fenikase në Liban. Na dha një pasqyrë të ekonomisë fenikase”, shtoi Helene Sader, arkeologia bashkëudhëheqëse e ekipit.