Lëmsh

Gjenden librat e grabitur të Galileut, Njutonit, Petrarkës dhe Aligierit

Gjenden librat e grabitur të Galileut, Njutonit, Petrarkës dhe Aligierit

Prokurorët rumunë njoftuan zbulimin e rreth 200 librave antikë me një vlerë prej më shumë se 2,5 milionë euro, të grabitur në vitin 2017 në një depo në Britaninë e Madhe.

Botimet e para të Galileut dhe Isak Njutonit, një libër i Petrarkës, disa botime të rralla të Dante Aligierit apo dhe 80 skica të piktorit spanjoll Fransisko de Goja ishin vjedhur gjatë një grabitjeje spektakolare natën e 29-30 janarit 2017.