Lëmsh

Rosat pastruese të fushave

Foto: Reuters
 

Pasi të mblidhet orizi në fushat e një province të Tajlandës, bujqit nuk i pastrojnë ato. Në këto fusha bëjnë spektakël 10 mijë rosa që angazhohen për pastrimin e fushave pasi mblidhet orizi. Kjo është një traditë shumëvjeçare e Tajlandës dhe quhet “rosa ndjekëse të fushave”. 

Rosat britanike sillen në fusha njëzet ditë pas një kujdesi për to. Pasi bredhin të lira nëpër fushat e orizit, ato kthehen në fermë për të bërë vezë deri në tre vjet.