Lëmsh

Në recetën e lëndës së errët mungon një përbërës

Në recetën e lëndës së errët mungon një përbërës

Romë, 15 shtator – Mund të ketë një përbërës që mungon në recetën e lëndës së errët, një përbërës misterioz që zë 25% të universit, sipas hulumtimit të botuar në “Science” nga astrofizikanët italianë të Observatorit të Bolonjës të Institutit Kombëtar të Astrofizikës (INAF).

“Ka një mospërputhje të papritur midis vëzhgimeve dhe modeleve teorike, që parashikojnë sesi lënda e errët duhet të shpërndahet në grupe galaktikash”, vlerësuan ata.