Lëmsh

Antarktida pa shenja koronavirusi, nuk dihet sa do t'i zgjasë kjo gjendje

Antarktida pa shenja koronavirusi, nuk dihet sa do t'i zgjasë kjo gjendje
Foto: AP

Në këtë moment, ekziston një hapësirë e gjerë në botë pa shenja të koronavirusit, ku njerëzit shoqërohen pa maska dhe shohim përhapjen e virusit në botë prej nga mijëra milje larg.

Kjo botë është Antarktida, kontinenti i vetëm ku nuk ka prezencë të COVID-19. Tani, rreth 1,000 shkencëtarë dhe njerëz të tjerë të cilët dimëruan mbi akull, po e shohin diellin për herë të parë në javë apo muaj, teksa duan të sigurohen se kolegët që do të vijnë të mos e çojnë virusin atje.