Lëmsh

Shqiponja e rrallë në Gjirokastër është rritur në Kroaci, lihet e lirë në luginën e Drinos

Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

Një shqiponjë e rrallë e llojit Gyps Fulvus është lënë e lirë në luginën e Drinos prej ornitologëve dhe do të mbahet në monitorim në vijimësi deri sa të stabilizojë pozicionin e saj në këtë habitat të ri.

Shpendi i rritur në një habitat të mbrojtur ishte unazuar dhe pajisur me mikroçip prej ornitologëve kroatë u gjet në Shqipëri në limitet e gjendjes fizike prej mosushqyerjes. Ekspertët mendojnë se shpendit i mungonte përvoja për gjetjen e ushqimit për shkak të suportit artificial njerëzor, ndërsa tani që është fuqizuar do të duhet t’ia dalë vetë në luginën e Drinos një habitat i rëndësishëm i shpendëve të rrallë të llojit të shkabave.