Lëmsh

Kuajt e mistershëm që rrezikojnë të zhduken

Kuajt e mistershëm që rrezikojnë të zhduken

Sesi ndodhi që në mes të shkretëtirës së Namibisë të rritej dhe të shtohej një racë kuajsh të egër është ende një mister dhe studiuesit vazhdojnë të debatojnë për këtë.

Disa thonë që u sollën aty nga kërkuesit e diamanteve më shumë se një shekull më parë, të tjerë thonë që erdhën me ushtarët e Afrikës së Jugut gjatë Luftës I Botërore. Për më se një shekull, ajo ka qenë shtëpia e tyre dhe tani rrezikojnë të zhduken. Bashkë me ta, edhe jeta njerëzore.