Lëmsh

Kina e gatshme për misionin e parë në Mars

Kina e gatshme për misionin e parë në Mars
 

Kina po përgatitet të nisë misionin e saj të parë në Mars dhe ka përgatitur raketën e transportuesit ”Long Mars-5” në qendrën e lëshimit.

”Misioni i parë kinez i eksplorimit në Mars, ‘Tianwen-1’, ka për qëllim “të kompletojë orbitën, zbarkimin dhe udhëtimin në një mision si dhe mbledhjen e të dhënave gjatë eksplorimit shkencor në Mars”, theksoi Administrata Kombëtare Kineze e Hapësirës.