Lëmsh

Telefoni i politikanit katalanas me pajisje qeveritare përgjimi!

Telefoni i politikanit katalanas me pajisje qeveritare përgjimi!

Një nga politikanët më të vjetër të Katalonjës është paralajmëruar se telefoni i tij celular ishte shënjestruar me një pajisje përgjimi, prodhuesit e të cilës thonë se u shitet qeverive vetëm për të gjetur kriminelët dhe terroristët.

Një hetim i përbashkët nga Guardian dhe El País ka zbuluar se kryetari i parlamentit rajonal të Katalonjës, Roger Torrent dhe të paktën dy përkrahës të tjerë pro-pavarësisë u thanë se ishin shënjestruar vitin që shkoi në atë që ekspertët e përshkruajnë si "rast të mundshëm spiunazhi të brendshëm politik ”në Europë.