Lëmsh

Alarm në SHBA, regjistrohet rasti i parë i murtajës bubonike

Alarm në SHBA, regjistrohet rasti i parë i murtajës bubonike
 

Një ketër ka rezultuar pozitiv për murtajën bubonike në Kolorado. Sipas zyrtarëve të Shëndetit, ketri është rasti i parë i murtajës në Qytetin e Morrisonit, në Jefferson, që ndodhet rreth 17 milje në jugperëndim të Denverit.

“Murtaja është një sëmundje infektive e shkaktuar nga bakteret Yersinia pestis, dhe mund të merret nga njerëzit dhe kafshët shtëpiake,” shkruajnë zyrtarët e shëndetit publik, raporton Fox News, transmeton TCH.