Lëmsh

Dy vëllezër infektohen me murtajë pasi hëngrën mishin e marmotit

Dy vëllezër infektohen me murtajë pasi hëngrën mishin e marmotit
Foto: Ilustrim

Dy vëllezër, të moshës 27 dhe 16 vjeçe, kanë marrë sëmundjen vdekjeprurëse murtajën pasi kishin gjuajtur dhe konsumuar marmotin, kafshë në shtetin e tyre Mongolinë.

Testimet e sëmundjes në laborator erdhën pozitivë si murtajë, sipas Qendrës Kombëtare për Sëmundje Zoonotike të Mongolisë, shkruan The Independent.