Lëmsh

Shenzheni ndalon konsumimin e mishit të maces dhe qenit

Shenzheni ndalon konsumimin e mishit të maces dhe qenit
Foto: Reuters

Shenzheni është bërë qyteti i parë kinez që ka ndaluar shitjen dhe konsumimin e mishit të qenit dhe maces.

Ky vendim vjen pasi shpërthimi i koronavirusit të ri ka qenë i lidhur me mishin e kafshëve, çka ka shtyrë autoritetet kineze që të ndalojnë shitjen dhe konsumimin e kafshëve të egra.