Lëmsh

Turkmenistani s’do t’ia dijë për COVID-19, ndalon fjalën “koronavirus”

Foto: AFP
 

Pandemia COVID-19 ka dominuar agjendat mediale në mbarë globin që nga fillimi i këtij viti, por në një vend sekret të Azisë Qendrore nuk do të dëgjoni fjalën ‘koronavirus’ asnjëherë – dhe kjo po i vë në rrezik qytetarët e këtij vendi, ka thënë një raport i ri.

Në Turkmenistan, i cili u rendit në vendin e fundit në Indeksin Botëror të Lirisë së Mediave për vitin 2019 – madje një vend më poshtë se Koreja e Veriut – fjala “koronavirus” është hequr nga fjalori nacional, sipas organizatës së pavarur joqeveritare “Reporters Without Borders” (RSF), raporton mediumi amerikan “AbcNews”.