Lëmsh

Më 25 mars 1911 zjarri përfshiu një fabrikë veshjesh në New York ku vdiqën 146 punëtorë - 143 prej tyre gra e vajza

 

Më 25 mars, të vitit 1911, nga zjarri që ra në një fabrikë veshjesh në qytetin e New Yorkut, vdiqën 146 punëtorë, shumica e të cilëve gra të reja emigrante. 143 ishin gra dhe vajza të reja e 3 të tjerët burra.

Hetuesit e aksidentit zbuluan më pas se pronari i fabrikës, kompania “Triangle Shirtwaist”, nuk kishte ndjekur rregullat themelore të qytetit për parandalimin e zjarreve.