Si do duket bota pas 250 milionë vjetësh

Si do duket bota pas 250 milionë vjetësh

18 February 2020 13:17

Planeti ynë po ndryshon vazhdimisht, dhe prova e veprimtarisë së tij që ne mund ta kuptojmë më qartë janë tërmetet dhe vullkanet.

Sipas teorisë së pllakave tektonike, toka është e ndarë në pllaka tektonike të mëdha, vazhdimisht të lëvizshme. Ngadalë dhe me miliona vjet, ato bashkohen, ndahen dhe ndryshojnë pamjen e planetit tonë. Ne gjithashtu e dimë se në të kaluarën antike, super-kontinentet ishin të njohura për të formuar të gjithë ose pjesën më të madhe të kontinenteve, më i famshmi ishte Pangea.

Sidoqoftë, një skenar i ngjashëm na pret në të ardhmen. Duke përdorur parashikimet e profesorit Chris Scottsy nga Universiteti Verilindor, siç transmeton Koha Jonë, Business Insider ka bërë një projeksion se si do të duket Toka pas 250 milionë vjetësh.

Scottsy thotë se pllakat tektonike dhe ngrohja e planetëve do të ndikojnë në formën e Tokës në të ardhmen, kështu që ai gjithashtu krijoi një seri modelesh që i postoi në kanalin e tij në YouTube.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme