Lëmsh

Ndodh fenomeni i rrallë: Hëna, Toka dhe Marsi vendosen në një drejtim

Ndodh fenomeni i rrallë: Hëna, Toka dhe Marsi vendosen në një drejtim
 

Marsi do zhduket nga qielli në Amerikën e Veriut sot si rezultat i një eklipsi të rrallë të njohur si okultimi hënor.

I ngjashëm me një eklips, në të cilin Toka, Hëna dhe Dielli rreshtohen, gjatë një okultacioni, Toka, Hëna dhe një tjetër planet rreshtohen dhe në këtë rast ky planet është Marsi.