Lëmsh

Jyoti Amge, gruaja më e shkurtër në botë

Jyoti Amge, gruaja më e shkurtër në botë
 

Jyoti Amge më 16 dhjetor 2011 ka hyrë në librin Guinness si gruaja më e shkurtër në botë, ajo është vetëm 62.8 centimetra e gjatë.

Ajo u lind më 16 dhjetor 1993, është një grua indiane dhe aktore e dalluar. Lartësia e saj e kufizuar është për shkak të një anomalie rritjeje të quajtur "dearfism primordial".