Lëmsh

Vendet në unazën e zjarrit goditen më shumë nga tërmetet dhe vullkanet

Vendet në unazën e zjarrit goditen më shumë nga tërmetet dhe vullkanet
 

Unaza e Zjarrit është një zonë e madhe në pellgun e Oqeanit Paqësor, ku ndodhin një numër i madh i tërmeteve dhe shpërthimeve vullkanike.

Është pikërisht kjo zona ku ndodhin 90 për qind e tërmeteve në botë dhe 81 për qind e vullkaneve. Prania e një rripi të aktivitetit vullkanik që rrethon Oqeanin Paqësor është vërejtur në shekullin e 19-të. Ishujt Japonezë janë në linjën e këtij rrethi të madh të zhvillimit vullkanik që rrethon brigjet e Paqësorit nga Tierra del Fuego përreth Moluccas.