Krevati që mbron nga tërmeti

Krevati që mbron nga tërmeti

02 December 2019 11:42

Shqipëria ka përjetuar një javë dramatike pas tërmetit të fuqishëm të së martës.

Ndonëse sizmiologët i kanë konsideruar si normale paslëkundjet, shumë qytetarë kanë zgjedhur të flenë në makina dhe jo në banesat e tyre.

Vendet me aktivitet sizmik të lartë kanë shpikur mjete alternative për të reduktuar rrezikun e lëkundjeve të fuqishme.

I tillë është një krevat i krijuar apostafat për t’i mbrojtur njerëzit nga tërmeti. Ai funksionon në formën e një sënduku që hapet pas nisjes së lëkundjeve, ndërkohë që dysheku bie bashkë me ju.

Mbyllja e krevatit bëhet falë sensorëve që ndjejnë lëkundjet në ambientin përreth.

Në këtë video të animuar shfaqen një seri modelesh të krevatëve që i mbrojnë banorët nga tronditjet, por nuk janë zgjedhja e duhur për personat klaustrofobik.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme