Lëmsh

Gaforrja “aliene” po falimenton peshkatarët shqiptarë në Divjakë

 

Gaforrja blu, ose siç i thonë vendasit, gaforrje aliene, po i tmerron peshkatarët në Karavasta. Aq shumë është shumuar në lagunë dhe në bregdetin Adriatik në Divjakë, saqë rrjetat mbushen vetëm në pak minuta. Stilian Kishta me varkën e tij ka dalë për peshkim. Por është i bindur se do të gjejë vetëm gaforre. Ai ka tre muaj që nuk ka zënë një kg peshk.

Njohësit e këtyre ujërave thonë se ka tre vjet që peshku dhe ngjala është zhdukur. Ata besojnë se po shfarosen nga gaforrja, e cila lëshon deri ne pesë millionë vezë. Janë të fuqishme dhe agresive. Rrjetat e peshkatarëve dalin jashtë përdorimit.