Lëmsh

Një shkollë katolike në Tenesi heq librat e “Harry Potter” nga biblioteka e shkollës

Një shkollë katolike në Tenesi heq librat e “Harry Potter” nga biblioteka e shkollës

Një shkollë katolike në Neshvill, Tenesi, ka vendosur të largojë librat e “Harry Potter” nga biblioteka e saj, për shkak se formulat magjike që tregohen aty janë të vërtetë dhe mund të zgjojnë shpirtrat e këqij.

Në udhëzimin që Pastori Dan Reehil, i ka dërguar stafit të shkollës më 28 gusht thuhet që: “Në këto libra magjia paraqitet si e mirë dhe e keqe, çka nuk është e vërtetë. Mallkimet dhe magjitë që përdoren në libër janë të vërteta dhe kur lexohen nga një njeri rrezikojnë të zgjojnë shpirtrat e këqij në prani të personit që lexon tekstin”.