Lëmsh

Qytetet shqiptare një vit pas shpalljes së Pavarësisë

 

Në vitin 1909 bankieri milioner francez Albert Kahn ndërmori një projekt ambicioz për të krijuar një koleksion fotografik të popujve, dhe për popujt e botës.

Kahn ishte idealist internacionalist. Ai besonte se mund të përdorte procesin e ri të autokromit, sistemi i parë fotografik në botë me përdorim të thjeshtëzuar dhe në ‘true-colur’, për të promuovuar paqen, shkëmbimin kulturor dhe mirëkuptimin ndërmjet popujve.