Lëmsh

Gjendet koleksioni i artefakteve besëtyte 2000-vjeçare

Gjendet koleksioni i artefakteve besëtyte 2000-vjeçare

Për rreth 1940 vjet kishin mbetur të mbuluar nga toka dhe lava e ftohur e vullkanit Vezuv.

Por u zbuluan rastësisht, duke treguar botës që edhe në kohën e romakëve, besëtytnia ishte jo vetëm e pranishme, por pjesë e pandarë e përditshmërisë.