Lëmsh

Renée Haferkamp, përkthyesja e Evropës që i mbijetoi Holokaustit

Renée Haferkamp, përkthyesja e Evropës që i mbijetoi Holokaustit

Renée Haferkamp ka qenë e pranishme kur janë negociuar Marrëveshjet e Romës. Pavarësisht Brexit-it dhe nacionalizmit të ri, 90 vjeçarja është e qetë dhe ka një këshillë.

Tema më e vështirë për një gjerman gjatë bisedës me Renée Haferkamp në shtëpinë e saj në lagjen Uccle të Brukselit nuk është aspak në fokus: e mbijetuara e Holokaustit i shpëtoi vrasjes prej nazistëve vetëm falë parashikimit të mençur të babait të saj, një sipërmarrësi nga Këlni.