Lëmsh

Ngrohja globale mbyt me mijëra pinguinë të vegjël Antarktidë

Ngrohja globale mbyt me mijëra pinguinë të vegjël Antarktidë

Një nga kolonitë e pinguinëve perandorë, më e madhja në numër në botë, pothuajse është shfarosur. Kjo si pasojë e ndryshimeve klimatike. Në vitin 2016 me mijëra pinguinë të vegjël, kanë ngordhur të mbytur në ujë, pasi akulli në të cilin jetonin u shkri dhe nisi të thyhej para se pinguinët e vegjël të ishin në gjendje për të notuar. Të dhënat konfirmohen nga një studim i shkencëtarëve të “British Antarktik Sërvej”.

“Bas” është një organizatë qeveritare britanike që merret me kërkime dhe publikime shkencore për Antarktidën.