Lëmsh

Në Egjipt gjenden minj e zogj të balsamosur në varrin 2000-vjeçar

Në Egjipt gjenden minj e zogj të balsamosur në varrin 2000-vjeçar
 

Minj të balsamosur janë gjetur mes artefakteve të zbuluara në një varr të dekoruar që është zbuluar së fundmi në qytetin egjiptian Sohag.

Minjtë dhe kafshët e tjera rrethonin dy trupa njerëzish, të balsamosur, dhe dhoma e varrimit mbante detaje të pikturuara të ceremonive të varrimit dhe njerëzve që punonin në fusha.